Els participants de l'estudi van experimentar una sensació d'unitat quan la música sonava a 99 BPM
La investigació, liderada per Raquel Aparicio Terrés a la Universitat de Barcelona, va reunir 19 persones d'entre 18 i 22 anys. Els participants van rebre sis fragments d'un minut de música electrònica per escoltar a 1.65 hertz (99 BPM), 2.25 Hz (135 BPM), o 2.85 Hz (171 BPM), segons va informar el New Scientist.
Les pistes incloïen 'Endless Horizons' de Dhamika, 'Mind Expander' d'Audimatic i 'Audioslave' de Vertex, segons un informe de Free Malaysia Today.
Terrés i els investigadors van utilitzar l'electroencefalografia, que registra l'"activitat elèctrica espontània del cervell" a través d'elèctrodes units al cuir cabellut. Aquest mètode els va donar una visió de l'estat de consciència alterat dels individus (ASC), vagament definit com qualsevol condició que és "significantment diferent d'un estat de consciència normal". Això també pot ser causat per l'ús de drogues recreatives, experiències de trauma o medicació.
L'estudi es va centrar en l'aparició de l'"arrossegament" que té lloc quan "es produeix la sincronització entre un estímul rítmic extern, com la música electrònica, i l'activació de les neurones al cervell", segons el New Scientist, per exemple, ballant i picant el peus en humans.
Els participants van rebre diverses preguntes relacionades amb l'impacte neurològic de la música en el seu estat de consciència, per exemple, el seu nivell d'enfocament i els temps de reacció.
Finalment, els investigadors van trobar que l'activitat cerebral dels individus se sincronitzava amb els ritmes que estaven sentint, especialment a 1,65 hertz, on van experimentar més aquesta sensació d'unitat.
“Les variacions de resposta en aquesta tasca poden proporcionar informació sobre l'enfocament atencional i la preparació de la resposta motora, que pot estar influenciada per un estat alterat de consciència”, va dir Terrés al New Scientist.
L'estudi pot ajudar a conèixer els beneficis dels "estats dissociatius" com a eina terapèutica per combatre l'estrès.
L'any passat, es va informar que el 93% dels joves veuen les lletres musicals com una “eina terapèutica” a l'hora de tractar la seva salut mental.
Un altre estudi recent dut a terme per la Universitat McGill de Mont-real, Canadà, va trobar que les respostes emocionals generades per l'escolta de música que et dona "calfreds" poden alleujar el dolor.
Comments