top of page
Writer's pictureDigital Hits FM

Twitch posa en marxa un programa per DJs

La plataforma d'streaming en directe ha creat les bases per una monetització regulada per als discjòqueis


Aquest mes de juny, la plataforma d'streaming Twitch ha anunciat un programa per DJs que promet "una manera segura de crear, emetre i monetitzar el seu contingut musical en directe."


El que ha fet la plataforma és aribar a un acord històric amb tots els grans segells discogràfics més importants del món, com Universal Music Group, Warner Music Group i Sony Music, i centenars de companyies més d'arreu, inclosos segells independents i altres titulars dels drets.


Amb aquest acord, els DJs podran punxar cançons que tenen drets d'autor a canvi que, quan les emetin en els seus streamings en directe, els autors rebran una remuneració. Una part dels beneficis que obtingui el canal s'entregarà als músics corresponents a través de les discogràfiques que els representen. En cada cas, l'import variarà segons el producte de monetització. En la majoria de casos, els streamers podrien aportar al voltant del 50% de l'import, i Twitch la resta, tot i que els percentatges estan en cara per acabar de definir.


Segons ha explicat la plataforma, el Twitch DJ Program començarà aquest mateix estiu, i estarà destinat exclusivament a sessions de DJ.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page