top of page
  • Foto del escritorDigital Hits

Brian Eno i l'actualització de la seva tocadisco futurista

Brian Eno, cèlebre músic i artista anglès, ha tornat a col·laborar amb la prestigiosa Paul Stolper Gallery de Londres per a presentar la seva última creació: el Turntable II. Aquesta segona iteració de l'innovador reproductor de vinils de Eno segueix el deixant de l'èxit del seu predecessor, mantenint l'essència del seu disseny únic i introduint al mateix temps noves funcions i millores.


Limitat a només 150 unitats a tot el món, el Turntable II no és simplement un dispositiu per a reproduir discos de vinil, sinó una fascinant obra d'art per dret propi. En essència, el tocadiscs consta d'un plat rodó i una base, però el que el distingeix és la integració de llums LED acríliques seqüenciades que adornen la seva superfície. Aquestes llums tenen l'extraordinària capacitat de canviar de color de manera independent, oferint el que Eno descriu com un "desfasament sense fissures" a través d'una sèrie de "paisatges de color" generatius. El resultat és un hipnòtic desplegament de tons vibrants -des de suaus pastissos a vívids primaris- que dansen pel cos acrílic, creant una experiència visual envolupant.


El veritablement captivador del Turntable II és la naturalesa orgànica de les seves seqüències de llum. A diferència dels sistemes d'il·luminació tradicionals, el patró de colors, la seva velocitat de transició i la forma en què evolucionen estan programats per a canviar de manera aleatòria i gradual. Aquesta imprevisibilitat afegeix un element de sorpresa i sorpresa, assegurant que cada moment amb el tocadiscs sigui una experiència única i encantadora.


La visió artística de Eno va més enllà de la mera estètica del Turntable II. Inspirant-se en lluminàries com James Turrell, Piet Mondrian i l'avantguarda russa. El resultat és una fusió d'art i tecnologia que difumina els límits entre escultura i so, convidant als espectadors a submergir-se en un viatge multisensorial de la vista i l'oïda. Pot reproduir amb precisió discos de vinil de 33 i 45 rpm, gràcies als seus components d'alta qualitat, com el tòner blanc d'alumini Pro-Ject de 8,6" i la càpsula Ortofon 2M.


Amb un preu de 20.000 lliures (IVA no inclòs), el Turntable II és un testimoniatge de luxe i artesania. Cada unitat porta la signatura de Eno i un número d'edició gravat en el lateral de la seva base, la qual cosa afegeix un toc d'exclusivitat a l'experiència de propietat.


Per a aquells que desitgin veure el Tocadiscs II en persona, la Paul Stolper Gallery de Londres acull una exposició fins del 13 de febrer al 9 de març de 2024


19 visualizaciones0 comentarios
bottom of page