top of page
Writer's pictureDigital Hits FM

Diplo s'enfronta a una multa de fins a 100.000 euros per una festa il·legal a Eivissa

L'espectacular ubicació de la festa, a es Vedrà, és un entorn natural protegit on no s'hi poden fer festes





El DJ nord americà Diplo, una cara habitual als cartells de les festes a Eivissa i als festivals d'electrònica més grans del món, està ara sota el punt de mira. Tot perquè el passat dilluns va celebrar una festa en un lloc impressionant: el mirador de Cala d'Hort, a Eivissa, que té unes vistes meravelloses a es Vedrà i es Vedranell. El problema rau en que aquest entorn natural prodigiós està protegit per la Unió Europea a través de la Xarxa Natura 2000, a més d'una Àrea Natural d'Especial Interès, entre d'altres.


El mateix DJ va compartir als seus stories d’Instagram les coordenades exactes de la seva festa privada, i va arribar a reunir diversos centenars de persones, que van ballar fins la posta de sol natural mentre Diplo punxava música. El Pla de Gestió de la Costa Oest d’Eivissa estableix que no estan permeses “les festes, concerts i espectacles" en aquesta zona protegida de penya-segats. Segons la llei, l'organització d’actes multitudinaris en aquests entorns és una infracció greu sancionable amb entre 6.000 i 100.000 euros.


Ara, el govern balear està a l’espera de rebre l’acta que va aixecar la Policia Local de Sant Josep per decidir el grau de gravetat de la infracció. L’Ajuntament de Sant Josep ha emès un comunicat aquest dimarts un comunitat on condemna la celebració de la festa a Cala d’Hort, i ha recordat que “aquest tipus d’activitats il·legals propicien el risc d’incendis, problemes de soroll, residus i suposen un risc a la integritat dels assistents.



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page