top of page
  • Foto del escritorDigital Hits

Sónar 2024: Cartell, Entrades i Notícies

Tancament de cartell i avançament de les línies mestres de Sónar


Sónar ens presenta avui, dimarts 20 de febrer, les seves últimes cartes de cara a la temporada festivalera que se'ns ve, completant el cartell de la seva 31a edició.




En aquest últim avanç, trobem, com esperàvem, noms insiginas de la música electrònica, sent Paul Kalkbrenner, Laurent Garnier i Richie Hawtin tres noms que destaquen per la seva refinada i personal visió del techno, en aquesta tanda de més de 60 artistes. Venen acompanyats d'altres clàssics del panorama, com poden ser DJ Tennis o Octave One, sota el format live que tant caracteritza al duo americà. En aquest tancament també trobem dos B2Bs destacats, el de Dalila al costat de GAZZI i el de Jennifer Cardini al costat de HAAi, apareixent altres noms a tenir en compte en els últims anys com Danny Tenaglia o Adriatique igual que VTSS o Anetha, dos símbols del moviment queer i de l'electrònica de ball d'avantguarda.


El festival celebrarà l'enorme diversificació de gèneres i subgèneres en la música electrònica del nostre temps: del ambient més contemplatiu al drum’n’bass més eufòric, del happy hardcore al post-punk, el black metall i fins i tot el post-club i el memecore. I del gabber al hyperpop.


Com cada any, Barcelona serà l'epicentre mundial de la música electrònica i la innovació cultural, amb la suma dels programes de Sónar de Dia, Sónar de Nit, Sónar+D i OFFSónar. A més, Sónar de Nit incorporarà l'escenari SonarLab x Printworks (14 i 15 de juny). Aquest nou espai co-comissariat portarà per primera vegada a Espanya l'essència de l'enyorada sala britànica, amb un nou format que mostrarà l'emblemàtica producció audiovisual de Printworks London i la seva cuidada selecció artística. El 14 i 15 de juny arribarà a Sónar de Nit l'essència de la sala gràcies a un particular escenari, protagonitzat per la seva cuidada selecció i la seva avançada producció audiovisual. En ell, es podrà gaudir dels noms que redefineixen el present de la música de ball en escenes capitals com les del Regne Unit, Alemanya o els EUA


Sónar+D, la trobada d'innovació i creativitat digital, abordarà la implementació massiva de la Intel·ligència Artificial en les indústries creatives i com aquesta determina el seu present i futur. L'oferta d'activitats, que es presentarà en breu, es configura amb múltiples aliances: els programes europeus AI & Music powered by S+T+ARTS i TIMES, el +RAIN Film Festival, centrat en IA i audiovisual al costat de la Universitat Pompeu Fabra, un nou espai immersiu dedicat al talent català impulsat per la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, la zona expositiva Project Area amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i coproduccions artístiques amb festivals europeus de referència com Unsound (Cracòvia) són bons exemples d'això.


Els tiquets segueixen a la venda en sonar.es. Estan a la venda els SonarPass (accés a tot Sónar de Dia i Sónar de Nit) i els SonarPass+D (accés a tot Sónar de Dia, Sónar de Nit i la programació completa de Sónar+D), tant en modalitat estàndard com VIP. Més informació en la seva pàgina web.


Primeres confirmacions


Sónar ho ha tornat fer. I tant que ho ha tornat a fer. El més que assentat festival comtal ha presentat en el dia d'avui els seus 70 primers noms i l'anàlisi que podem fer sobre aquest tema és tan ampli com simple: Sónar 2024 tornarà a ser un dels esdeveniments més interessants de l'any, si no el que més. Parlem sobre això!


Artistes consagrats, b2b exclusius, lives i xous totalment inèdits, suport a les figures que han construït aquesta escena, artistes emergents però molt interessants i el propòsit de buscar estètiques radicals i disruptives són alguns dels titulars que podem anticipar d'una edició que promet tornar a marcar el camí de bona part de la indústria musical i que com és habitual congregarà a milers de clubbers i personalitats d'aquesta indústria.


Els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024, Sónar tornarà a convertir a Barcelona en la capital mundial de la cultura electrònica. Sónar 2024 recorrerà tot l'espectre de l'electrònica contemporània amb artistes, DJs i performers que naveguen entre tota mena de gèneres. Comencem destacant xous com l'exclusiu i nou ‘Overdrive’ de Charlotte De Witte, Kaytranada, Jessie Ware, el sempre romàntic live de Ben Böhmer, el xou A/V de Folamour o la sempre espectacular actuació de Floating Points.


Els noms de primer no acaben aquí, ja que també podrem gaudir d'artistes tan interessants com Vince Staples, Toya Delazy, el house de Chicago de Kerri Chandler, el ritme inconfusible de The Martinez Brothers, el contundent i sempre divertit live de Reinier Zonneveld, Olof Dreijer, techno de qualitat amb Surgeon & Speedy J, TOMMY CASH, Marlon Hoffstadt aka DJ Daddy Tràngol, un dels djs cridats a ser tendència en el lustre vinent, Skin On Skin, un incontestable b2b d'Héctor Oaks i Partiboi69 o un encara més sorprenent b2b de Eliza Rose, Donen Shake i Sally C. Quina passada!


Hi haurà espai per al pop amb influències tant funk com a flamenques de la precoç i prometedora Judeline, així com per al rap embastat per synth-pop de CASISDEAD, la introspecció i reflexió del raper i pensador KAMAUU, l'electrònica d'avantguarda amb elements spoken-word de Marie Davidson i el pop ultraprocesado i distorsionat de LaFrancesssa.


La profunditat i delicadesa d'Ana Roxanne acompanyada per DJ Python conformant Natural Wonder Beauty Concept (i presentant el seu homònim àlbum de downtempo), la recent fusió de percussió africana i sons electrònics en clau r&b i neo-soul de Bikôkô, el rap d'estètica afro-rave de Toya Delazy, el sentimentalisme de pablopablo, la col·lisió d'influències de Dyce, les ombres barroques d'Adelaide, la nostàlgia de AMORE i les productores i vocalistes Ela Minus i yunè pinku també tindran molt a dir, literalment.


El públic més contemplatiu i explorador trobarà aliats en les rugoses textures del duo EMPTYSET, els ritmes tan íntims com complexos de Loraine James i el piano preparat de Kelly Moran. En l'altre extrem de l'espectre, es troba Olof Dreijer, conegut per ser meitat del duo The Knife, i, al costat d'ell, altres artistes experimentals i atrevits, com l'impredictible selector japonès ¥ØU$UK€ ¥UK1MAT$O, l'estrella emergent de la bass music Surusinghe i la investigadora de so gallega Akazie. Completa aquesta llista una variada selecció d'artistes que donen noves formes i estils a la música de club: Slim Soledad, DJ Gigola, DJ Fucci, Taahliah, Coco Em, moktar, SHYBOI i TNTC.


Com és habitual, Sónar 2024 tornarà a ser molt més que música, line-up i pista de ball. La 12a edició de Sónar+D, la cita anual ineludible per a professionals de les indústries creatives, l'art, la recerca i la tecnologia, se celebrarà en el cor de Sónar de Dia i comptarà amb conferències audiovisuals sobre la convivència de la tecnologia amb la naturalesa i la creativitat. També hi haurà masterclasses, fòrums de debat, trobades professionals i més activitats per a aprofundir en la IA i el seu impacte en disciplines artístiques com la música, el so, el cinema, el gaming i les realitats alternatives. La trobada tornarà a oferir dues jornades matinals exclusives el dijous 13 i el divendres 14 de juny. Des de primera hora de la tarda, estarà obert, gairebé íntegrament, a tot el públic de Sónar de Dia.


El prestigiós artista contemporani i arquitecte Tomás Saraceno, conegut per les seves exploracions sobre noves formes sostenibles d'habitar i percebre el medi ambient, desgranarà les vinculacions entre art, ciències de la vida i ciències socials. David Gruber, fundador i director del projecte CETI (Cetacean Translation Initiative) i protagonista en The New Yorker aquest mateix any, revelarà com està aconseguint traduir el llenguatge dels catxalots a l'illa del Carib de Dominica utilitzant Intel·ligència Artificial i machine-learning. L'altre gran focus serà l'ús que fan de la Intel·ligència Artificial des d'una perspectiva lúdica, pràctica i palpable Nicole L’Huillier, artista transdisciplinar xilena i doctorada en Arts i Ciències de Mitjans pel MIT, i Marta Verde, tecnòloga, artista visual i professora en el Berklee College of Music de València. Ambdues presentaran sengles masterclasses per a exposar els seus treballs.


75 visualizaciones0 comentarios
bottom of page